TWAALF DAGEN LANG LONKT DE ABSOLUTE VRIJHEID

12-02-2018 00:00

Toen we begonnen aan onze zoektocht naar een georganiseerde safaritrip in één van Oegandese natuurparken, kregen we opnieuw duizelingwekkende cijfers te zien. Die cijfers sloegen helaas niet op het aantal aan te treffen olifanten of giraffen, maar wel op wat dat dat grapje ons ging kosten. Tijdens het zuchten viel mijn oog toevallig op een poster aan de muur van de gemeenschappelijke ruimte in de hostel: “Self drive Uganda? Drive the best safaris on your roadtrip!” We keken eens naar elkaar en waren het ogenblikkelijk eens. De zoektocht naar een beschikbare auto eindigde uiteindelijk bij een Oegandees autoverhuurbedrijf dat ons voor een héél mooie prijs een Toyota Landcruiser kon aanbieden samen met een complete set kampeermateriaal.


Klaar om in te laden!

Twaalf dagen lang zullen we beschikken over de ultieme vrijheid om te rijden waar we zelf willen. Door alle kosten te delen door drie personen, komt dit avontuur ons, merkwaardig gezien, goedkoper uit dan een driedaagse georganiseerde safaritrip! We begonnen enthousiast een route uit te stippelen langs alle gewenste bezienswaardigheden. De start en de finish liggen uiteraard in Kampala en via een grote lus zullen we naar het uiterste noorden van Oeganda rijden. Onderweg bezoeken we de nationale parken Murchinson Falls en Kidepo voor een heuse safari-ervaring. Op de weg terug plannen we nog een korte stop langs de Sipi Falls dicht bij de stad Mbale en zullen we ons wagen aan een avontuurlijk vijfdegraads raftingavontuur in Jinja.


Leg 1: Kampala tot Masindi

Vroeg in de ochtend op zaterdag drie februari kozen we het hazenpad. Voor ons is het ruim zestien maanden geleden dat we nog eens achter een autostuur hadden gezeten en met het hectische verkeer van Kampala in gedachten, waren we er wel erg snel uit dat Sander de eerste rit voor zijn rekening zou nemen. Met het stuur aan de rechterkant, een automatische versnellingsbak en het verkeer dat in Oeganda aan de linkerkant van de rijbaan rijdt, stond ook Sander voor een uitdaging. De belangrijkste wegen rond Kampala liggen er echter perfect geasfalteerd bij en de rit verliep bijgevolg vlotjes. We reden op onze eerste dag tot Masindi, de laatste grote stad voor de ingang van het nationale park Murchinson Falls. Vanaf morgen begint het avontuur pas écht, met een eerste safaritrip!


Laveren doorheen het drukke verkeer in Kampala.


Plas- en eetpauze onderweg! 


Op weg naar Masindi, het eindpunt van de dag!

Vorige    Blogoverzicht    Volgende