THEE IS EEN VERHAAL WAT SLECHTS GEPROEFD KAN WORDEN

18-10-2017 00:00

Dat Maleisië een veelzijdig land is, bewijst het nogmaals met de prachtige Cameron Highlands. De Cameron Highlands is een hoogvlakte gelegen op zo’n 150 km ten noorden van Kuala Lumpur. De regio bevindt zich op 1.500 meter hoogte en is een uitermate geschikte locatie om thee te produceren. De Highlands zijn genoemd naar de Britse ontdekkingsreiziger William Cameron die het plateau in 1885 ontdekte.


Cameron Highlands

Als grote theeliefhebber, leek het me uitermate interessant om eens van dichtbij te gaan zien hoe het hele theeproductieproces nu precies in zijn werk gaat. En we werden allerminst ontgoocheld. We bezochten met Sungei Palas de grootste theeplantage van de regio waar ze al ruim 70 jaar lang de populaire BOH-thee produceren. We kregen een rondleiding door de theefabriek en konden genieten van mooie uitzichten over de eindeloze theeplantages. Hoe thee exact geproduceerd wordt, ga ik hier niet in detail bespreken. Wil je er toch meer over weten: www.google.be! Succes!


Tijdens de rit naar Tanah Rata (het dorpje waar we verbleven in de Cameron Highlands) werden we even opgehouden omdat een deel van het decor naar beneden kwam.


Welcome in de Sungei Palas theeplantage!


De theefabriek


Een theeproductietoestel uit vroeger tijden...


Deze machines uit 1935 worden tot op vandaag nog steeds gebruikt.


Uiteraard konden we een proefsessie van de lokale thee niet weigeren!


Eindeloze theeplantages


Er groeien soms rare dingen in een theeveld...


De theeblaadjes worden machinaal, maar soms ook nog handmatig geplukt en verzameld.

De Cameron Highlands is ook een speeltuin voor de natuurliefhebbers onder ons. Liefst veertien uitgestippelde wandelingen worden aangeboden door de omliggende jungleachtige wouden. Enig klim- en klauterwerk mag je echter zeker niet afschrikken. Vele toeristen laten deze prachtige hikingtochten links liggen, waardoor je het gebied praktisch voor jou alleen hebt. Zaaaalig!


Junglewandeling nummer 7. Op weg naar de top van de Berembunberg met hopelijk een mooi zicht over de streek!


Laveren door de dichtbegroeide paden.


Op...


...en onder.


Geen ontgoocheling op de top. Prachtig zicht op enkele dorpjes van de Cameron Highlands.


En terug naar beneden via een ander pad.


In de Cameron Highlands worden ook veel aardbeien gekweekt.
Ook hier proefden we van een typisch Maleisisch gerechtje: murtabak. Lekker!


De Maleisische schoolbus

Na een verkwikkende vierdaagse Cameron Highlands in alle rust en kalmte, keren we terug naar het drukke Kuala Lumpur waar we onze laatste dagen in Maleisië zullen doorbrengen. Met Indonesië staat al een volgend land te trappelen om door ons ontdekt te worden. No time to waste!


Ons eerste complete kevertje in Azië, hoera! :-)

Vorige    Blogoverzicht    Volgende