TEMPELS EN NOG MEER TEMPELS…

15-03-2018 00:00

We zijn terug in Thailand en dat hebben we geweten. De hitte valt ons zwaar en de luchtvochtigheid is hoog. De laatste week in Oeganda was aan de frisse kant en dat maakt dat de overgang enige moeite kost. Als ik echter het weerbericht uit België zie passeren, besef ik dat ik niet mag klagen. De traditionele verkoudheid in Thailand blijft voorlopig wel uit, dus ik prijs me gelukkig. Het is reeds de derde keer dat we het land van de glimlach aandoen. In september vorig jaar maakten we al kennis met het zuiden van Thailand, terwijl we tussen kerst en nieuwjaar in Bangkok vertoefden. Nu richten we onze pijlen op het noorden van het land en we trekken bijgevolg naar Chiang Mai.


Chiang Mai

Chiang Mai is de hoofdstad van de gelijknamige noordelijke provincie. De stad ligt zo’n 700 km ten noorden van Bangkok tussen de hoogste bergen van het land. Chiang Mai is in hoog tempo gemoderniseerd, maar het is niet zo’n wereldstad als Bangkok. Wie op zoek is naar een stukje natuur, kan geen betere uitvalsbasis kiezen als Chiang Mai. Touroperators bieden dan ook talloze mogelijke uitstappen aan en daar maakten we een tweetal keer handig gebruik van.


Welkom in Chiang Mai, de stad van de tempels!

Maar eerst trekken we er zelf op uit om een blik op het centrum van Chiang Mai te werpen. We hoeven nog maar twee stappen uit onze hostel te zetten of de eerste tempel komt ons al tegemoet. Tja, als je van tempels houdt, dan is Chiang Mai ‘the place to be’! Ruim 300 ‘Wats’ liggen kriskras verspreid doorheen de ganse stad. Je hebt enkele weken nodig om ze allemaal te bezoeken. Wij beperken ons tot een stuk of tien tempels. Na een drietal uur houden we het voor bekeken. Als je één tempel ziet, heb je de rest ook gezien, is mijn bescheiden mening…


Wat Chiang Man


In de tempel treffen we fraaie muurschilderingen aan!Typisch zicht in zo'n tempel


Het "Drie Koningen Monument". Het zijn zij die Chiang Mai zouden hebben gesticht.

Er zijn zelfs houten tempels!Na de wandeling zoeken we even de rust op in een stadspark.


Openbaar vervoer in Chiang Mai!


We vonden een ideale looppiste om onze conditie te onderhouden!

Thailand staat ook synoniem voor lekker eten! Zeg nu zelf, wie lust er niet een heerlijke pad thai, een red curry of een pikante tom yam soep? We likkebaarden al wanneer we in de hostel een namiddagje kookles kunnen regelen. We bezoeken een typisch markt, krijgen een rondleiding in een omvangrijke kruiden- en groetentuin en mogen dan zelf aan het fornuis plaatsnemen. En of we plezier hadden!


Op bezoek op een traditioneel marktje


Eieren voor homo's?Iemand een idee?


Rondleiding in de kruiden- en groententuin door een enthousiaste gidsPepertjes


An in vol ornaat


Precies Masterchef!


Ingrediënten voor Dajo zijn Thaise rijst met pikante kip en basilicum


An is naarstig aan het wroeten op haar pad thai.


Intussen alles onder controle bij Dajo


An trots op haar afgewerkte pad thai


Smakelijk!


Na het voorgerechtje volgt het echt werk.


Zelfgemaakte red curry met pikante soep!


An maakt een Indische variant.

Vorige    Blogoverzicht    Volgende