REGEN, REGEN EN NOG EENS REGEN!

12-02-2017 00:00

We lieten Monteverde achter ons en na een zeven uur durende verplaatsing met twee busritten konden we vulkaan Arenal al van ver zien blinken. We verbleven in het stadje La Fortuna voor vier nachten in een gezellig bruisende hostel. Onze focus lag op het beklimmen van Cerro Chato (de berg naast de vulkaan) en het aangrenzende vulkanisch meer.


Geduldig wachten in Tilarán, tussen de twee busritten in.

Helaas besliste het weer er andermaal anders over. De volgende drie dagen werden gedomineerd door laaghangende wolken en we kregen te maken met stevige regenbuien. De Cerro Chato viel voor ons letterlijk in het water. Costa Rica is ons voorlopig niet gunstig gezind.


Veel regen!


Nog even wachten in de hoop dat het opklaart, maar helaas...


De Cerro Chato en vulkaan Arenal volledig verborgen in de laaghangende wolken.

Het was zoeken naar een plan B en dat vonden we in één van de vele warmwaterbronnen die de streek rijk is. We bezochten “The Paradise Hot Springs” en hadden er een fijne tijd. Het complex bestaat uit een groot zwembad met er rond enkele kleinere zwembadjes en jacuzzi’s. Het water in de zwembaden wordt opgewarmd door de omliggende vulkaan en de temperaturen gaan van 35° tot 52° Celsius. Het was heerlijk genieten van de rust, want er waren maar weinig mensen komen opdagen vanwege het mindere weer. Een regenbui wanneer je in een verwarmd zwembad ligt is echter nog best leuk. Aanrader!


Groot zwembad met water van ongeveer 36 graden. Je kunt hier uren in liggen en genieten!


De bar in het zwembad is de kers op de taart.

We vulden de rest van de dagen met het kijken naar enkele series, gezelschapsspelen, tussen de buien door eens doelloos door het stadje slenteren en wat babbelen met het West-Vlaamse koppel dat we tegenkwamen in de hostel. We hadden ook een skype-sessie met Dajo zijn ex-collega Stijn Lampo. We zullen hem en zijn familie binnen anderhalve maand in Colombia opzoeken. Daar kijken we naar uit! De voorbereidingen zijn alvast begonnen!


Gezelschapsspelletje met aperitief en een potje wortels, yes!

De volgende stop wordt San José, de hoofdstad van Costa Rica. We zochten met een bang hartje eens de weersvoorspelling op, maar zagen tot onze grote vreugde dat de zon overuren zal maken. Dat belooft!

Vorige   Blogoverzicht   Volgende