NICARAGUA: VULKANEN, MEREN EN MOOIE STEDEN. VOOR ELK WAT WILS...

29-01-2017 00:00

We houden halt in het stadje Granada (“Granoeda” voor de Officer Crabtree fans onder ons. RIP Gorden Kaye, mijn jeugdheld!). Granada ligt aan het Meer van Nicaragua en heeft veel te bieden, alleen strooide een buikgriepje roet in het eten. Twee dagen platte rust was onvermijdbaar. Voor An en Sander zat er niets anders op dan mee de luiaard uit te hangen. Gelukkig was de hostel goed voorzien van ligzetels en hangmatten. Op het einde van de tweede dag konden we toch al eens een voorzichtige korte wandeling maken door de prachtige straten van de stad.


An druk bezig met rusten...


Leuke gerestaureerde huizen te over in Granada. Mooie stad om in te vertoeven!


"Catedral de Granada" aan het Parque Central.


Granada ligt aan het Meer van Nicaragua.


Bovenin de klokkentoren van "La Iglesia de Merced" had je een mooi uitzicht over Granada.

De volgende dagen haalden we echter ruimschoots onze schade in. We bezochten als eerste het dorpje Caterina vanwaar we een mooi uitzicht hadden over Granada en het Meer van Apoyo. We deden al onze verplaatsingen met de lokale chicken bussen en tuktukjes. Deze zijn écht spotgoedkoop hier!


Het meer van Apoyo vanuit het dorpje Caterina.


We lieten ons nog eens vervoeren in een tuktuk. Altijd een toffe ervaring!

We trokken vervolgens naar de stad Masaya en zijn bijhorende vulkaan. Bovenop de vulkaan zagen we hoe lava zich een verwoestende weg baant diep in de krater. De vulkaan van Masaya is één van de weinige actieve vulkanen ter wereld waar je effectief lava kunt zien stromen. Vrij indrukwekkend allemaal! Voor onze eigen veiligheid (het moest maar eens voorkomen dat de vulkaan zou uitbarsten...) mochten we enkel met een wagen naar de krater rijden en moesten we na vijf minuten alweer afdalen.


Busstation van Masaya gecombineerd met de lokale markt.


Het 'recente' wagenpark van de brandweer van Masaya...


Het voormalige treinstation van Masaya.


De vulkaan van Masaya is één van de weinige toegankelijke actieve vulkanen ter wereld.


Diep in de krater zag je de lava stromen.


Vervoer naar en van de kraker via een verplichte pickup truck.

Terug in Grananda beklommen we als afsluiter nog maar eens een vulkaan, kwestie van het niet te verleren hé! Ditmaal was de vulkaan Mombacho onze gastheer. De mogelijkheid om naar de top te gaan met de aangeboden auto werd al snel geschrapt wegens belachelijk duur. Te voet was dus de enige overgebleven optie. De vulkaan van Mombacho had echter een lange steile beklimming voor ons in petto. Het was zwoegen in de hitte, maar het uitzicht bovenop de kraterrand maakte veel goed. Echt in de krater kijken lukt niet, omdat de natuur zijn werk heeft gedaan en de begroeiing je weelderig het zicht onttrekt, maar langs de andere kant heb je een geweldig zicht over Granada en het Meer van Nicaragua.


Wat een view! Granada en het Meer in Nicaragua in de verte. Je zag zelfs de rookpluimen van de actieve vulkaan van Masaya!


Enkel 4x4 is toegelaten wegens té steil. Dat hebben we aan den lijve mogen ondervinden...


De brulapen, zoals we deze al hoorden en zagen in Tikal (Guatemala), kruisten opnieuw ons pad.

Granada is echter een zéér drukke stad. Busstations zijn ook altijd verbonden met de lokale markt, waardoor het soms écht over de koppen lopen is. Na de vijfde dag voelde ik me claustrofobisch worden. “Ik moet hier weg”, was het enige waaraan ik nog kon denken, “ik moet hier weg!”. We kozen voor 'Isla de Omotepe' als volgende bestemming voor de komende acht dagen. Een eiland middenin het Meer van Nicaragua. Groen, natuur en rust, laat maar komen!

 Vorige    Blogoverzicht   Volgende