MUCHO GRACIAS, GRACIAS!

02-01-2017 00:00

Alvast voor iedere volger van de blog een gelukkig 2017 gewenst van ons beiden! Volg je dromen en doe wat je graag doet. Geniet van elke dag en zorg voor elkaar! Ons goede voornemen is om op ieder gastenboekbericht te reageren. We hebben wat werk in te halen, maar het komt in orde! Bedankt alvast voor jullie lieve, aanmoedigende woorden!

Met spijt in het hart, maar ook met een voldaan gevoel verlaten we Utila en zetten we onze verovering van Honduras verder. We hebben beslist om El Salvador over te slaan. Erg om te zeggen, maar we hebben gewoon geen tijd meer om dat land te bezoeken aangezien de volgende deadline al in zicht komt met de aankomst van onze goeie copain Sander in Managua te Nicaragua op 8 januari. Hij durft het aan om enkele weken met ons mee te reizen. Moedige kerel! We kijken alvast enorm uit naar zijn komst!

We trokken verder richting het zuiden en wilden graag in één dag van Utila tot de stad Gracias reizen. Helaas zorgde het gebrekkig onderhoud van de bussen alweer voor een domper. Tussen La Ceiba en San Pedro Sula stonden we een uur in panne, waardoor we onze laatste aansluiting naar Gracias op een haar na misten. Een gedwongen extra overnachting in San Pedra Sula was het gevolg. We bereikten uiteindelijk Gracias, zij het met een dag vertraging. Ah, niet erg, we reizen immers flexibel. Wat vandaag niet kan, doen we morgen.

Gracias is alvast één van de mooiste historische stadjes van Honduras. In de 16de eeuw was het zelfs heel kortstondig de hoofdstad van alle veroverde gebieden door de Spanjaarden in Centraal Amerika. Je vindt er vandaag de dag nog sporen van eeuwenoude gebouwen en koloniale kerken terug met als pronkstuk een mooi fort. Wij kozen de stad als tussenstop richting 'Lago de Yojoa'. Onze belangrijkste taak hier was een wassalon zien te vinden, want na twee weken Utila hadden we nog weinig propere kleren op overschot. Het kostte ons echter een halve namiddag om de enige wassalon in de stad te vinden, maar ‘mission accomplished’!


La iglesia 'La Merced' daterend uit 1611


Gezellige straten met oude gebouwen


Het centrale plein in Gracias


We zien hier weinig vw kevers of busjes, sorry Christophe en Patrick. Telkens we er in alle zeldzaamheid eentje zien, vliegt hij op de blog!


Spelletje 'manillen' tussendoor

Na de traditionele stadswandeling bezochten we ook nog het enige museum en zijn botanische tuin. Beiden waren echter een tegenvaller, maar veel geld waren we er niet aan kwijt. Volgens de Lonely Planet konden we gratis het fort bezoeken waar je kunt genieten van een mooi uitzicht over de stad. Een leuk vooruitzicht! In realiteit betaal je elk 50 lempira (2 euro) en zie je maar weinig van de stad, want het staat er vol met de grote bomen. Enfin, ’t kan niet altijd feest zijn…


Het museum wilt ons graag meer vertellen over de geschiedenis van Gracias, maar soms geraken we de draad kwijt...


Het gehele museum!


Het fort van Gracias!


Volgens lonely Planet heb je een prachtig uitzicht over de stad...


In de verte, de witte streep: het vliegveldje van Gracias!

We zaten op een bankje op het centrale plein toen ze de micro aan het testen waren voor een optreden later die avond. Er was ook een bandje aan het soundchecken. Toen het de beurt was aan de dwarsfluit, de vals gestemde viool en enkele wannabe-zangers, zijn we toch maar vertrokken. Hoe het afgelopen is, weten we niet. We hopen alleen dat iedereen het doorstaan heeft zonder verdere gehoorschade…


Adios!

Vorige   Blogoverzicht   Volgende