KOMKOMMERTIJD IN ARGENTINIË

18-08-2017 00:00

De titel is duidelijk. De laatste dagen gebeurde er amper iets noemenswaardig, buiten vele kilometers malen. Dit wordt waarschijnlijk het kortste blogbericht sinds lang…

We zijn op weg naar Brazilië en hadden we het geld, dan kozen we direct voor een rechtstreekse vlucht vanuit Salta naar Puerto Iguazu. Een vlucht kost helaas minstens 250 euro per persoon en dat is bijna drie keer zo duur als een busrit van zo'n 24 uur. Daar we beiden absoluut geen zin hadden om zo lang te reizen, maar ons budget toch in de gaten moesten houden, hakten we het traject dan maar in drie delen en hielden we halt in de tussenliggende steden Resistencia en Posadas.


Van Salta naar Puerto Iguazu met tussenstops in Resistencia en Posadas.

Zowel in Resistencia als Posadas valt er echter bijzonder weinig te beleven. Je kan een wandeling maken door het stadscentrum, maar dat is het dan zowat. Bovendien krijgen we op elke plek te maken met gruwelijk slechte matrassen, waardoor we telkens heel vlug weer het hazenpad kiezen.


Het centrale plein van Resistencia


Veel water gevallen de laatste uren...


Ruim 500 sculpturen van lokale kunstenaars zijn te vinden doorheen de stad.


Wandeling in Posadas langs het water. Aan de overkant zie je Paraguay liggen.

We reizen gestaag verder richting Puerto Iguazu en de grens van Argentinië met Brazilië. Het volgende doel: de beroemde watervallen van Iguazu bezoeken! We kijken er alvast naar uit!

Vorige   Blogoverzicht   Volgende