KERSTMIS VIEREN OP UTILA

31-12-2016 00:00

Ondanks onze drukke duikweek, hadden we ook nog tijd om te feesten en het eiland te verkennen. Utila is het meest westelijke eiland van ‘The Bay Islands’ in de Caraïbische Zee. Het is gekend voor zijn prachtige onderwaterleven en koraalriffen. Utila is ongeveer 11 kilometer op 4 kilometer groot en is hét duikresort bij uitstek, maar daarnaast is er niet echt iets te beleven of het bezoeken waard. Het eiland heeft een vliegveldje, twee kleine stranden en maar één dorp met verschillende duikscholen, restaurants, kerken, winkeltjes en hotels. 


Plaatselijk vliegveldje. Dajo mist het vliegen enorm...


Wie hier het verschil niet kent tussen links en rechts is flink gesjareld...


Een doorsneestraat op Utila: Golfkarretjes, brommers, quads, tuktuks en... een zeldzame fietser!

Eindelijk ontmoetten we nog eens een Belg, Bart. Hij opende hier zo’n tien jaar geleden een duikshop en is getrouwd met de uitbaatster van onze duikschool. Pas nadat we al een kwartier in het Engels tegen elkaar bezig waren, hadden we door dat we de conversatie ook in het Nederlands konden verder zetten, haha! Hij heeft Utila zien veranderen van een rustig duikeiland met amper gemotoriseerde voertuigen naar een eiland met een overdosis aan tuktuks, quads en brommers. Een fietser is hier nog zeldzaam te zien terwijl dit vroeger hét transportmiddel was. Daar brengen wij verandering in en nemen de fiets om het eiland te verkennen. In de dorpskern zijn de wegen geasfalteerd, daarbuiten zijn het aardewegen die door de korte regenvallen, het is er namelijk regenseizoen, soms omgetoverd waren in modderwegen. Dit zorgde voor onvoorziene avonturen... Dit geheel is omgeven door pure wildernis. We genoten van de vele mooie uitzichten en dito zonsondergang.

We brachten Kerstavond door op Utila. We hebben die samen met de duikvrienden eens goed gevierd. Iedereen bracht iets mee om te eten en zo hadden we een lekkere uitgebreide walking dinner. Daarnaast was je vrij om een cadeautje te kopen voor maximum 100 Lempira (ongeveer €4). Het was een soort "neem- of steelspel" die werd gebruikt om de cadeaus te verdelen. Dajo stal een lekkere fles wijn en ikzelf nam een fles rum. Voordat Kerstmis officieel voorbij was, waren beiden flessen echter al soldaat gemaakt, gniffel gniffel...


Kerstboompluk! (Helaas zonder kerstboom...)


Kerstmis vieren bij 25 graden: 't is eens iets anders!

We hebben hier ook nog enkele onderwaterfoto's kunnen bemachtigen. Er zaten helaas vele onscherpe foto's tussen omdat zowel de camera (go pro) als het leven onder water continu beweegt. Dit zijn de beste (lees: minst onscherpe)!


An zegt: "Alles ok!"


Mascotte Oehoe mocht ook eens mee het water in en poseert hier op 8 meter diepte. Dajo zijn oma blijft steeds in onze gedachten!


Zoek de grote groene aal!


Alweer een school vissen. Er zitten prachtexemplaren tussen!


Zwemmen tussen de barracuda's!


Duiken, misschien ook iets voor u?

Vorige   Blogoverzicht   Volgende