KERSTMIS VIEREN IN KUALA LUMPUR

29-12-2017 00:00

Kerstmis vieren in Kuala Lumpur is iets surreëels. Slechts negen procent van de inwoners van Maleisië is christen, maar toch overheerst de kerstsfeer het leven op straat en in de vele winkelcentra. Het overstijgt zelfs de christelijke godsdienstbeleving en verbindt alle mensen met elkaar. Zo poseren gesluierde moslimvrouwen met hun kinderen gretig voor de rijkelijk versierde kerstbomen, lopen indische mannen met een kerstmuts rond en kerstmuziek vloeit uit elke luidspreker in iedere winkel. Hoewel het reeds onze tweede Kerstmis op rij is bij temperaturen van boven de 25 graden, blijft het toch onnatuurlijk aanvoelen. Bij Kerstmis hoort een koude gure wind, sneeuw en gezellig met z’n allen binnen zitten voor de haard. Lekker eten en drinken, cadeautjes uitdelen en dan voorzichtig naar huis. Niet zo dus voor ons in 2017…


Kuala Lumpur

Na ruim vier weken als verantwoordelijke van de hostelactiviteiten, kan ik niet ontkennen dat ik geleidelijk aan in m’n rol gegroeid ben. Ik heb gemerkt dat elke deelnemer van een activiteit me onvoorwaardelijk respecteert als leider en dat ze me zelf dankbaar zijn dat ik me over hen ontferm. Met verhoogd zelfvertrouwen besloot ik dan maar om initiatief te nemen en een kerstfeestje in de hostel te organiseren. Het enthousiasme was erg groot en uiteindelijk tekenden maar liefst 38 gasten in! Elke gast bracht eten mee dat we dan deelden met elkaar. Iedereen moest ook een geschenkje kopen van maximum drie euro dat aan de hand van een attractief kerstspel werd verdeeld. Tot slot leidde ik hen naar een leuke bar waar het feest tot in de vroege uurtjes werd verder gezet.


Veel ambiance tijdens het kerstspel!


Kerstfeestje in Dajo z'n hostel...

Ook in An haar hostel werd een soortgelijke activiteit georganiseerd, wat eveneens door de talrijk opgekomen gasten werd gesmaakt.


...terwijl op tien minuten wandelafstand ook in An haar hostel het feestgedruis losbarstte.

Onze vijf weken in Kuala Lumpur zitten er bij deze op. Het is echt voorbij gevlogen! De reishonger keerde langzaam maar zeker terug en we staan te trappelen om weer op pad te gaan. Eerst plannen we nog een intermezzo in Bangkok waar we nieuwjaar zullen vieren. Daarna breekt een nieuwe episode aan in onze reis en richten we het vizier op Afrika waar An een maand als vrijwilligster te werk zal gesteld worden in het lokale ziekenhuis van Kampala in Oeganda.

Vorige    Blogoverzicht    Volgende