HOLA Y BIENVENIDOS A MEXICO!

22-09-2016 00:00

De eerste stappen van ons avontuur zijn gezet in Cancún, Mexico. Mijn eerste waarneming is vooral de drukkende warmte die hier heerst, 32°C met een hoge luchtvochtigheidsgraad. Dat zal toch wat acclimatiseren worden. Het weer valt hier zeer moeilijk te voorspellen. De ene dag geven ze 60% kans op regen en zien we geen druppel, een andere dag is er 0% kans en krijgen we een korte maar aangename bui over ons heen. Gelukkig bleef het tot nu toe nog maar bij die ene plensbui.

Eenmaal aangekomen en geïnstalleerd in onze hostel "Moloch", gingen we over naar modus 'relax & geniet'. Een duik in het net gekuiste zwembad was alvast een goeie start. Proper is deze hostel zeker en vast, de medewerkers kuisen hier zowat 24/24 en dat continu met de glimlach. In onze kamer logeert een Mexicaan Alex die enkel Spaans spreekt. De perfecte gelegenheid voor Dajo om zijn Spaans te testen en bij te schaven.


Heerlijk zwembad in onze hostel


Nog een beetje werk tegen dat we zo bruin zien als onze roommate Alex ;-)

In Cancún zelf valt er niet zo veel te beleven buiten de typische souvenirmarkten en vele winkels. In de grootwarenhuizen helpen gepensioneerde mensen zelfs op vrijwillige basis de boodschappen van de klanten in plastic zakjes te stoppen. Een verbod op plastic zakjes is hier duidelijk nog niet van toepassing.

Op een korte afstand van Cancún ligt het prachtige Isla Mujeres of vrouweneiland. Veel van de toeristen gaan er heen om een dagje te zonnen op de hagelwitte stranden en te zwemmen in de heldere azuurblauwe zee. Wij gingen toch eerst voor wat meer ‘actie’ en huurden een golfkarretje om zo het kleine eiland te bezichtigen. Onze eerste stop was punta sur, waar we de eerste (mini)Maya ruïnes zagen en we ons op het meest oostelijke punt van Mexico begaven. Vervolgens brachten we een bezoek aan de turtlefarm en het verlaten vliegveldje met controletoren waar ik met het golfkarretje volledig plankgas op de landingsbaan reed. Daarna gingen we de toerist uithangen en namen we een duik in het water van de Caraïbische zee in afwachting van de zonsondergang. Die werd bijna verstoord door een enorme cumulonimbus. Deze donderwolk zorgde echter voor een special effect bij de zonsondergang.


Het meest oostelijke punt van Mexico!


Een alcoholvrije cocktail. Leve een alcoholvrije week! Doet deugd na al die afscheidsfeestjes...


Ready for departure!

Morgen verlaten we Cancún en trekken we iets zuidelijker richting Tulum, waar ons avontuur pas echt zal beginnen.

Hasta Pronto!

 


P.S. Speciaal voor Patrick Mylle: Op onze eerste dag hadden we al prijs! Kijk en geniet! ;-)

Vorige   Blogoverzicht   Volgende