HET KLEURRIJKE CHIANG RAI MET ZIJN STRALEND WITTE TEMPEL

31-03-2018 00:00

Vanuit Chiang Mai maakten we een daguitstap naar Chiang Rai. Chiang Rai is de laatste grote noordelijke stad van Thailand vooraleer je de grens met Myanmar en Laos oversteekt.


Chiang Rai

Chiang Rai werd in 1262 gesticht door de eerste koning van het Lannarijk, koning Mangrai. Pas in 1786 werd de stad onder koning Rama I voorgoed bij het toenmalige Siam (Thailand) gevoegd. We ontdekten al snel dat Chiang Rai een erg kleurrijke stad is. Een wandeling door het centrum van de stad bracht ons bij enkele mooie parken en pleinen die meestal versierd waren met grappige beelden. We stootten even later zelfs op een gouden torenklok!


The King Mangrai Great Memorial. Koning Mangrai was de stichter van de stad in 1262.


Zoals vermeld in voorgaande blogtekst zijn olifanten voor de Thai haast heilige dieren...


...je vindt ze dan ook overal in het straatbeeld terug.


Typisch straatnaambord, met de bijhorende versieringen.


De gouden torenklok in het centrum van Chiang Rai

We bezochten een stralend witte tempel iets ten zuiden van Chiang Rai. De Wat Rong Khun was op het einde van de twintigste eeuw helemaal in verval geraakt, maar een lokale artist met de klinkende naam Chalermchai Kositpipat kocht het gebouw op en renoveerde het helemaal op eigen kosten. Hij spendeerde ruim een miljoen euro aan het project! Kositpipat draagt de tempel op aan Lord Buddha en is er rotsvast van overtuigd dat hij daardoor kan genieten van een onsterfelijk leven. De restauratiewerken aan de tempel zijn nog steeds aan de gang en de verwachte einddatum ligt voorlopig geschat op het jaar 2070. Hopelijk krijgt Kositpipat zijn onsterfelijk leven, anders zal hij het afgewerkte resultaat nooit kunnen aanschouwen…


De prachtige 'Wat Rong Khun' of 'The White Tempel''


De fraaie 'brug van de wedergeboorte' verbindt de ingang van het complex met de tempel.


Vlak voor de brug zie je honderden grijpende handen die een ongebreideld verlangen symboliseren.


Het Ubosot of hoofdgebouwVele versieringen rond de tempel

Als toetje namen we ook nog een kijkje in de 'Wat Rong Suea Ten' of de 'Blauwe Tempel'. Het is op zich niet zo'n unieke tempel, ware het niet dat de blauwe kleur hier de overhand heeft. Zeker een bezoekje waard!


'Wat Rong Suea Ten' of 'Blauwe Tempel'


Je vermoedt al hoe de tempel aan zijn naam kwam zeker?Met Chiang Rai zit onze periode in Thailand er helemaal op. Straks beginnen we met Vietnam aan een nieuw avontuur, het negentiende land al op onze route!

Vorige    Blogoverzicht    Volgende