HELLO, CAN WE ASK YOU A FEW QUESTIONS?

14-05-2017 00:00

Grensovergangen zijn een onoverkomelijk aspect tijdens onze reis. We kennen ondertussen wel al de kneepjes van het vak. Dajo heeft zijn huiswerk gemaakt om het hard te spelen bij de wisselmannetjes en ik ben klaar om een oogje op het materiaal te houden tijdens de onderhandelingen. Alles verloopt naar wens en we zijn we klaar om te voet de grens over te steken, totdat een persoon ons tegenhoudt. Weer iemand die ons iets probeert aan te smeren? Deze keer niet! Het was een Ghanese jongeman die als vrijwilligerswerk Colombiaanse jongeren de Engelse taal aanleert. Hij vroeg of we enkele minuutjes tijd hadden om enkele Engelstalige vragen van hen te beantwoorden. De studenten, duidelijk wat verlegen en onzeker, stellen ons de gebruikelijke vragen: afkomst, job, leeftijd, lievelingseten thuis en vinden jullie Colombia mooi… Aan hun Engels is duidelijk nog heel wat werk, maar hun enthousiasme was top! Dolblij waren ze dan ook als we met hen op de foto wilden. Na een klein uurtje aanschuiven in het douanekantoor, kregen we de stempel van Ecuador in onze paspoorten geklopt.


Groep Colombiaanse studenten tijdens hun praktijkles Engels.


Ook Oehoe is nog steeds mee!

Na een goedkope busrit arriveerden we een kleine drie uur later in Otavalo. Deze welvarende stad is gelegen op zo’n 2500 meter hoogte, wat de avonden erg fris maken. De temperaturen zijn er zelfs lager dan op dit moment in België! Otavalo dankt zijn naam aan de Otavalo-indianenstam. De stad is hoofdzakelijk gekend om zijn kleurrijke en imposante zaterdagmarkten waar handwerk, textiel, leder, fruit en groenten worden verkocht.


Otavalo


Centraal plein in Otavalo


Typische klederdracht van hier. Zullen we ook nog in Perú en Bolivia genoeg zien...


Otavalo is gekend voor zijn gigantische zaterdagmarkten.
Van Argentinië tot Alaska met dit Volkswagenbusje. Zalig!


De trein in Ecuador is een zeer belangrijk vervoersmiddel geworden. Vorig jaar werd nog een nieuw traject ingehuld waarvan Otavalo één van de eindstations is.


Station van Otavalo

Ook de dierenmarkt is best wel leuk om eens te verkennen. Koeien, paarden, varkens, schapen, (véél) kippen, ganzen, puppy’s tot kavia’s toe worden hier verhandeld. De ruwe manier waarop de beesten worden behandeld en verkocht is voor ons wat apart, maar hier doodnormaal.


Overzicht over de koeien- en paardenmarkt.Ecuadoranen hebben een nogal ruwe manier om met de beesten om te gaan...


Zéér schuchtere en verlegen mensen, die Ecuadoranen. We hebben haast moeten bedelen om een foto van hen te mogen maken...

Vorige   Blogoverzicht   Volgende