GEZELLIG STRUINEN DOOR DE STRATEN VAN BOGOTA

20-03-2017 00:00

Na een half jaar reizen door Centraal Amerika is het stilaan tijd om voet te zetten op een nieuw continent. Een nieuwe omgeving, nieuwe culturen, nieuwe prikkelingen. Het doet de goesting om verder te reizen alleen maar toenemen. We zitten halfweg onze reis naar Argentinië en Colombia is het zevende en volgende land op onze route. Daar de grens oversteken met transport over de weg onmogelijk is omwille van de moeilijk doordringbare Dariënjungle kozen we voor een anderhalf uur durende vlucht van Panama City naar Bogotá, de hoofdstad van Colombia.Welkom in Colombia!

Bogotá is zowel overdag als ’s nachts een levendige hoofdstad. Vele straten zijn verkeersvrij en daar zien straatartiesten hun kans in om hun kunsten te tonen en een centje bij te verdienen. Het is er druk, maar gezellig druk. We lopen vele straten af en laten ons onderdompelen in de Colombiaanse cultuur. We eten empanadas, proeven van een heerlijke warme chocomelk met Colombiaanse cacao in een typisch koffiehuis. Koffie lusten we beiden niet, dus dat was een mooi alternatief. Parken, pleinen, kerken,... Voor elk wat wils! Bogotá biedt meer dan genoeg om enkele dagen zoet te zijn.


Zuid-Amerika is de thuis voor vw kevertjes en busjes. We hopen er dus weer veel te zien!
Lekkere empanadas gevuld met typische specialiteiten van de streek.

Tientallen verschillende koffiesoorten te verkrijgen uit gans Colombia.


Maar een warme chocomelk smaakt ook!

Er werd een gratis stadswandeling aangeboden door de toeristische info van Bogotá en daar gingen we graag op in. Met een beperkt gezelschap doorkruisten we het historisch centrum en liepen we zelfs langs het Presidentieel paleis. De vrouwelijke gids sprak wat Engels met haar op, maar kom, ze deed haar best.


Plaza de Bolivar. Aan de duiven te zien precies Venetië...


Catedral Primada de Colombia op Plaza de Bolivar.


Rondleiding doorheen het historisch centrum van Bogotá.


Het presidentieel paleis.

Bogotá staat bekend voor zijn vele erg goedkope musea. De klepper is het goudmuseum. Het toont een buitengewone selectie van de pre-Spaanse goudwerk collectie en het is tevens de grootste collectie ter wereld. Voor elk een euro mochten we al binnen! Ook populair is het gratis Museo Botero. Het museum herbergt een grote collectie schilderijen en beelden van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Hij steekt dikwijls de draak met bekende schilderijen zoals de Mona Lisa. Er hangen ook werken van andere (bekende) schilders, zoals schilderijen van Monet en Picasso. Aanrader!


Oehoe mocht ook nog eens mee op uitstap.Botero's versie van de Mona Lisa...Picasso!

Monet

Bogotá telt ruim acht miljoen inwoners. Het is dan ook een gigantisch grote stad. Dat komt helemaal tot uiting wanneer we bovenop de Cerro de Monserrate staan met een fenomenaal zicht over de stad. Je kan naar boven via 1.500 trappen, maar wij gaven de voorkeur aan de goedkope funicular. Bovenop de Monserrate staat een kerk en deze is bij pelgrims zeer populair. Ook de lokale bevolking aangevuld met toeristen vinden vlotjes de weg naar boven waardoor het er altijd vrij druk is. De afdaling deden we wel te voet, amai onze knieën…


Met de funicular naar boven.


Mooi uitzicht over Bogotá, immens grote stad!

Daar we nog wat tijd over hadden bezochten we ook nog het uitkijkpunt vanop het hoogste gebouw van Bogotá en El Museo Nacional. Beiden alweer voor een prikje. Wat een verschil met landen als Costa Rica en Panama, waar je gigantisch veel geld kwijt bent voor de stomste dingen…Zicht vanuit de Colpatria-toren, met zijn 192 meter het hoogste gebouw van Bogotá.


Op 17 maart zou Dajo zijn oma 90 jaar geworden zijn en ter nagedachtenis van haar mocht Oehoe die avond mee op restaurant!

Bogotá is een geweldige stad om in rond te dwalen. Alvast een mooi begin van een land waar we veel van verwachten!

Word postmakker en steun ons in onze plannen om vrijwilligerswerk in Afrika te verrichten! Klik hier!

Vorige   Blogoverzicht   Volgende