EEN ONONTGONNEN GROENE PAREL OMGEVEN DOOR HEERLIJKE RUST

22-11-2017 00:00

Indonesië is groot. Het land bestaat eigenlijk uit een archipel van maar liefst 14.572 eilanden en is daarmee 's werelds grootste eilandstaat. Van het weinige dat we er tot nu toe van gezien hebben, zijn we best wel onder de indruk. Voor Bart en Nancy begint de tijd stilaan te dringen, dus beslissen we om voorzichtig koers te zetten richting hun eindpunt Bali. Maar vooraleer het zover is, proeven we eerst nog enkele dagen van het prachtige eiland Lombok.


Lombok

Lombok ligt ten oosten van Bali en is wat kleiner dan zijn grote broer. Het eiland is echter veel minder toeristisch en de bevolking is er niet zo welvarend. Lombok is een groen eiland met een overvloed aan beboste bergen die vaak tot vlak aan de zee doorlopen. Het binnenland is ruig en onontwikkeld, terwijl op de vlakke en vruchtbare gedeelten van de kuststreek onder andere rijst, sojabonen en koffie verbouwd worden. De feestgangers uit Bali laten Lombok over het algemeen links liggen, dus hebben de avonturiers deze onontgonnen parel haast voor zich alleen. We houden halt in de hoofdstad Mataram. Een op zich weinig aantrekkelijke stad, maar met toch enkele leuke bezienswaardigheden.


De gloednieuwe moskee: Masjid Raya Hubbul Wathan Islamic Centre. Tevens de grootste moskee van Lombok.


Het uitzicht vanuit de 99 meter hoge toren mag er zijn!


Uiteraard heersen er in de moskee strenge kledingvoorschriften!


De gebedsruimte voor de mannenDe afwas doen op straat is de normaalste zaak hier.

We zijn met z’n allen gefascineerd door de Gunung Rinjani. De Rinjani is met zijn 3.726 meter de op twee na hoogste vulkaan van Indonesië en bevindt zich op Lombok. Omdat in november het regenseizoen van start gaat, weten we niet zeker of de vulkaan nog toegankelijk is. Door de intense neerslag komen dikwijls landverschuivingen voor waardoor de risicograad tijdens wandelingen naar de top uiterst gevaarlijke normen kan aannemen. We gaan ter plaatse poolshoogte nemen en komen terecht in een fantastische setting van groene bergen en heerlijke rust.


Tot rust komen met zo'n uitzicht, het ging vrij gemakkelijk.


Nog een Bintang? Iemand?


Aziaten zijn echte kattenmensen.


Mooie watervallen verscholen tussen het groen.


Ook voor ons begint de tijd te dringen. We konden bij binnenkomst in Indonesië een visum voor slechts dertig dagen bemachtigen en hebben nu nog een week voor we het land uit moeten zijn. Ik heb echter nog enkele duikambities en aangezien we na Indonesië waarschijnlijk niet meer aan duiken zullen toekomen, beslis ik om de groep voortijdig te verlaten en terug te reizen naar het eiland Gili-Trawangan. Ik zal er drie extra opleidingen volgen die me meer mogelijkheden zullen geven in toekomstige duikuitdagingen. In een volgend blogbericht kom je te weten of ik al dan niet verdronken ben…

An blijft wel bij de groep en maakt kennis met Mister Macho. Hij is een ervaren lokale gids die naast enkele daguitstappen ook een heuse vierdaagse trekking naar de Gunung Rinjani organiseert voor bijzonder weinig geld. Sven, Chantelle en An tekenen enthousiast in op de hikingtrip naar de Rinjani en hoe het hen verging, lees je eveneens in een volgend blogbericht! Veel om naar uit te kijken dus…


De lokale bevolking wilde heel graag met ons op de foto.

Nancy en Bart sluiten hun vakantie af in stijl en trekken er samen met de groep een dagje op uit om het echte leven op Lombok te leren kennen. Mister Macho neemt hen mee langs uitgestrekte rijstvelden en verborgen watervallen naar een traditioneel dorpje en laat hen proeven van enkele lokale vruchten.


De betelnut


Jackfruit. Het is één van de grootste vruchten die aan bomen groeien. Het vruchtvlees is rijp gelig en smaakt flauw zoet.


Mister Macho is erg bedreven in het boomklimmen. 


Een opengesneden cacaovrucht


Uitzicht op een prachtige waterval


Bezoek aan een traditioneel Sasak dorpje met zijn rieten huizen.Rijstbouw is een belangrijke bron van inkomsten op Lombok.


Rijstvelden bij de vleet


Rijstvelden met uitzicht op de vulkaan Rinjani!

Een dikke merci Bart en Nancy voor jullie komst! Het was een geweldige ervaring om samen een stukje van Indonesië te ontdekken. Jullie zijn hele fijne, lieve mensen! Altijd welkom om ons nog eens te vervoegen!

Vorige    Blogoverzicht    Volgende