DE ZOEKTOCHT NAAR EEN STREEPJE GROEN

19-12-2017 00:00

Naast het vrijwilligerswerk dat we beiden verrichten, hebben we natuurlijk ook nog heel wat vrije tijd. Kuala Lumpur telt echter een groot aantal bezienswaardigheden, dus wisten we altijd wel iets te bedenken.


Kuala Lumpur

Beginnen doen we met een must-see volgens de Lonely Planet: de Batu Caves. De Batu Caves bestaan uit drie kalkstenen grotten waarin tempels en hindoe altaren zijn gebouwd. Het eerste dat meteen opvalt wanneer je bij de grotten aankomt, is het gigantisch gouden standbeeld van de Hindoegod Heer Murugan. Vervolgens vangt een lastige klim aan van exact 272 steile trappen die je tot de ingang van de grotten leiden. Het is meer dan dertig graden Celcius, dus is het puffen geblazen! Voor mij persoonlijk is dat beeld eigenlijk het mooiste deel van de uitstap. De grotten op zich zijn wel eens leuk om te zien, maar mijns inziens zeker en vast geen 'hoogtepunt' in deze stad.


De Hindoegod Heer Murugan onder aan de grotten heet ons welkom.


Bijna boven!


Ook hier hoor je je zedig te kleden.


Ingang van de Batu Caves


Ze bouwen de grotten vol met tempels en beelden, jammer!


De grotten zijn open aan de bovenkant.


Ook hier zitten aapjes!

Wel de moeite waard om te bezichtigen is de Thean Hou Temple. Dit Chinees tempelcomplex bestaat uit zes verdiepingen en heeft een oppervlakte van maar liefst 6.760 m². Het zijn prachtige gebouwen met imposante pilaren, spectaculaire daken en sierlijke verfraaiingen. Er zijn vreemd genoeg maar weinig mensen die de weg naar deze tempel vinden, dus trok ik samen met collega vrijwilligster Lio naar deze oase van rust.


De Chinese tempel Thean HouDe president is hier precies graag gezien...

Tussendoor pikten we een oldtimermeeting in hartje kuala Lumpur mee. Zo was ook Dajo weer in zijn nopjes...


Een Volkswagen Kevertje!


Hier nog eentje!


En ook een VW Transporter, jawel!

Als je even wilt ontsnappen aan het intense verkeer, het continue lawaai en de drukte van de stad, dan zijn het Eco Forest park en de botanische tuin zeker een aanrader. Het Eco Forest park is één van de oudste permanente bosreservaten in Maleisië en beschikt sinds kort over een nieuwe attractie: een heuse canopy walk van maar liefst tweehonderd meter lang. Hoog, dicht bij de boomtoppen, wandel je via de wandelbrug doorheen een mooi stukje natuur in het midden van de stad. Wat is het heerlijk om al dat groen te zien en vooral te ruiken!


Welkom in het Eco Forest park


Met de KL toren op de achtergrond

Ook de botanische tuin voorzien we regelmatig van een bezoekje om zo toch een beetje ‘gezondere’ lucht op te snuiven. Het park wordt door weinig toeristen bezocht en je kan er dus in alle rust en stilte een boek lezen. Ik merk dat, na ondertussen vier weken in een grote stad te hebben verbleven, de nood aan natuur stilaan de kop opsteekt. Het verlangen om naar Afrika te vertrekken wordt bijgevolg almaar groter…


De prachtig onderhouden botanische tuin is een verademing om in te wandelen.


Een streepje groen in het drukke Kuala Lumpur.

Als laatste uitstapje springen we nog even binnen in het planetarium. Maleisië en ruimtevaart in één zin, het klinkt misschien raar, maar ook zij hebben hun (zij het bescheiden) steentje bijgedragen aan de evolutie van het ISS. Op 10 oktober 2007 vertrok namelijk de allereerste Maleisiër ooit naar de ruimte voor een achtdaags verblijf in het Internationale Ruimtestation. De eer viel te beurt aan een zekere Dr. Sheikh Muszaphar Shukor, een 35-jarige chirurg, die duidelijk voor een opmerkelijke carrièreswitch koos. Veel stelt het planetarium niet voor, maar alles wat met lucht- en ruimtevaart te maken heeft, boeit Dajo mateloos, dus hij was een erg tevreden man...


Het gratis planetarium

Onze laatste week in Kuala Lumpur is inmiddels al aangebroken. Het gaat zo snel! Daarna volgt nog een kleine week in Bangkok waar we de overgang van oud naar nieuw zullen vieren. Op 2 januari vertrekken we dan vanuit de hoofdstad van Thailand richting Afrika!

Vorige    Blogoverzicht    Volgende