DE ENE AAP IS DE ANDERE NIET...

29-10-2017 00:00

We trokken er met ons vier een paar uur op uit. Ons doel was het verkennen van het stadje Ubud, een artistieke plaats op Bali dat zowel kunst, cultuur, natuur als geschiedenis te bieden heeft.


Ubud, Bali

We bezochten “Monkey Forest”, een bos met ruim driehonderd aapjes. In vergelijking met onze vorige ontmoeting met aapjes, waren deze exemplaren eerder brutaal dan schuw. De toeristen wilden graag een foto met een aap op de schouder, maar na een tijdje durfden de aapjes wel eens bijten of vervelend worden. De gezichten van de dan schrikkende personen in kwestie waren werkelijk goddelijk om zien. Zo draag je best geen voorwerpen die de aapjes simpel kunnen afnemen. Een jongeman had deze les niet goed begrepen en even later had zijn vol flesje water een nieuwe eigenaar. Het aapje wist het flesje zelfs open te krijgen, maar de volgende stap had hij nog niet zo goed onder de knie. In plaats van het flesje aan zijn mond te zetten, kieperde hij de inhoud op de grond. De jongeman sloeg verbijsterd het tafereel gade terwijl zijn vrienden niet meer bijkwamen van het lachen…

Sven met zijn nieuwe copain...


Honger!

De omgeving buiten het centrum van Ubud is erg groen met overal rijstvelden en vele palmbomen. Om die te bezoeken, heb je echter een taxi of scooter nodig. Het verkeer is ook hier enorm druk en onaangenaam, dus zochten en vonden we enkele goed verstopte rijstvelden in het midden van het centrum. Terwijl de lucht betrok en steeds donkerder werd, genoten we van een korte wandeling in het groen. Net aangekomen in een lokaal restaurantje, viel even later de regen met bakken uit de hemel.


Ubud palace


De prachtige tempel Pura Taman SaraswatiMenstruerende vrouwen zijn niet toegelaten!


Gelokt door deze magische woorden.


Uitgestrekte rijstvelden onder een onheilspellend wolkendek.


Terug in Seminyak waren we net aan een rondje “manillen” begonnen, toen een taxi voor de deur stopte. “Dranky”! (Bart zijn bijnaam, nvdr), riep Sven luidkeels uit, liet prompt zijn kaarten vallen en rende richting het stilstaande vehikel toe. Na een lange vliegreis waren Bart en Nancy maar al te blij eindelijk hun bestemming te hebben bereikt, al kon een knuffel en enkele begroetingen er nog van af. Na even tot zichzelf te zijn gekomen beleefden we een erg gezellige avond waarbij bijpraten, lachen, kaarten en vele biertjes de kernwoorden van de avond werden.


Ons groepje is compleet! Van links naar rechts zie je: Bart, Nancy, Sven, Chantelle, Dajo en An.

Vorige    Blogoverzicht    Volgende