DE CHIMBORAZO, HET DAK VAN ECUADOR

04-06-2017 00:00

In de verte lonkt Peru, maar vooraleer we de grens oversteken houden we eerst nog halt in twee grotere steden. Echt de moeite om er lange tijd te verblijven is het niet, ze dienen eerder als tussenstops op weg naar Ecuadors zuiderbuur. Als eerste ligt Cuenca op ons pad.


Cuenca

Cuenca is de derde grootste stad van Ecuador en ligt op 2.500 meter hoogte. De stad wordt ook het “Athene van Ecuador” genoemd, vraag me niet waarom, ik ben nog nooit in Griekenland geweest... Het stadscentrum werd in 1999 opgenomen in de Werelderfgoedlijst.


Catedral Antigua de Cuenca


Een mini-archeologische site met "Las Ruines de Todos Santo"

Eerder maakten we al kennis met de hoogste vulkaan van Ecuador. De Chimborazo heeft een hoogte van 6.300 meter en op een wolkenvrije dag heb je er een fantastisch zicht op tijdens de rit naar Cuenca.


De Chimborazo met zijn 6.300 meter het dak van Ecuador.

Guayaquil is dan weer de grootste stad van Ecuador. Toch is het niet de hoofdstad, want dat is Quito. Guayaquil is een lelijke, vuile en erg drukke stad, waardoor het niet echt de moeite loont om hier te stoppen. We trachten er toch het beste van te maken en brachten een bezoek aan het toeristisch centrum met een kleine vuurtoren waarop je een leuk zicht had over de grote stad.


Guayaquil


Een spelletje Carcassone tussendoor, vaak lachend om de vele verbaasde blikken van de Ecuadoranen...


Wandeling op de Malecón...


...en in de pittoreske straten van het oude centrum.


Bezoek aan de vuurtoren na 434 genummerde treden te hebben beklommen.


Uitzicht vanop de vuurtoren op de langste brug (meer dan 2.500 meter lang) van Ecuador.We verbleven bij een Israelisch-Ecuadoraans gastgezin.

Na een kleine vier weken vertrekken we uit een fantastisch land. Totaal onvoorbereid kwamen we in Ecuador toe, maar we hebben er uiteindelijk hele mooie avonturen beleefd. We zaten voornamelijk in de bergen en in de grote steden en hebben dus de kust en de Amazone overgeslaan. Ecuador biedt voor elk wat wils en de bevolking is supervriendelijk. Er is eerst wat terughoudendheid, maar als je wat assertiviteit aan de dag brengt, zal je zien dat ze snel ontdooien. We raden het land dan ook absoluut aan om zelf eens te bezoeken!

Nog een bericht aan de postmakkers: een nieuwe lading kaartjes is eindelijk vertrokken! Hopelijk bereiken ze snel hun bestemming!

Vorige   Blogoverzicht   Volgende