DE AVONTUREN VAN LIES EN KOEN IN AFRIKA

04-03-2018 00:00

Sander is nog maar half geland in Brussel of de volgende twee toeristen staan al in te checken aan de balie van Brussels Airlines. Lies en Koen besluiten om het hectische België even links te laten liggen en warmere oorden op te zoeken. Ze maken ondertussen van de gelegenheid gebruik om hun zus en schoonbroer een bezoekje te brengen nadat ze hen al bijna anderhalf jaar niet meer hebben gezien. Drie vliegen in één klap. En of we blij zijn met hun komst!


Welkom in Oeganda, Lien en Koen!

Terwijl Lies en Koen eerst een zevendaagse safaritrip ondernemen, blijven wij nog even hangen in Entebbe. We brengen een bezoekje aan de botanische tuin en genieten van het rustige leven. Na twee dagen zitten we elkaar al verveeld aan te kijken en dus besluiten we om terug te keren naar de Oegandese hoofdstad Kampala. De ‘Fat Cat Backpackers Hostel’ is stilaan onze tweede thuis aan het worden. Het is full speed ahead wat betreft blogberichten schrijven. Het resultaat mag er stilaan zijn…


Entebbe


De botanische tuin in Entebbe

Het Victoriameer


Lola, de 'fat cat' in onze hostel 'Fat Cat Backpackers' in Kampala


Een partijtje schaak tegen mijn Canadese tegenspeler Sasha


An schrijft een blogbericht over haar ervaringen in het Lubaga Hospital.


Een Volkswagen T3 doka

Het beste moet echter nog komen, want Lies en Koen trakteren ons bij hun terugkomst van hun safaritrip op een nachtje in een ‘iets’ comfortabeler hotel mét zwembad in Entebbe. Na de bescheiden overnachtingsplaatsen van de laatste twee maanden bevinden we ons precies in een vijfsterrenhotel. Enorm van genoten, bedankt!


Heerlijke tijden in Entebbe!


Wij trakteren dan weer met een flesje bubbels aangezien An en ik tien jaar samen zijn!

We trekken voor een daguitstap naar Kampala en An toont ons haar werkplek in het Lubaga Hospital. We maken kennis met de enthousiaste hoofdverpleegkundige Anne van Surgical OPD die maar niet kan geloven dat An en Lies tweelingzussen zijn. We eten een ‘rolex’ (rolled eggs in chapati), een Oegandese lekkernij en drinken gretig van het lekkere Nile bier. Het was kort en bondig, maar een heel leuke ervaring. Bedankt voor jullie komst, Lies en Koen!


Lies en Koen proberen de Oegandese boda boda's uit.


De hoofdverpleegkundige maakt kennis met An haar tweelingzus. Algemene hilariteit!

Inmiddels zit ook voor ons het Afrikaanse avontuur erop. Maandag vliegen we terug naar Thailand waar we het laatste deel van onze lange reis zullen aanvatten. Blijf ons volgen!


Tot in Thailand!

Vorige    Blogoverzicht    Volgende