BIENVENIDOS AMIGO SANDER!

14-01-2017 00:00

De grensovergang tussen Honduras en Nicaragua verliep alweer vlekkeloos. Gewapend met de vele trucjes en alert zijnde voor de valkuilen traden we vol zelfvertrouwen ons vierde land van de reis binnen. We worden er stilaan goed in! Dertien uren en enkele overstappen op lokale bussen later, kwamen we heelhuids aan in Managua, de hoofdstad van Nicaragua.


Prachtig gerestaureerde Amerikaanse 'Chicken Bus' die rijdt tot de grens van Nicaragua.

In Managua zelf is amper iets te zien. Zéér teleurstellend voor de hoofdstad van een land. Komt er nog eens bij dat de weinige interessante punten zoals het centraal park die dag afgesloten waren voor een privéfestiviteit die ruim drie dagen duurde. Managua ligt aan het ‘Meer van Managua’, maar het is er één groot stort met vuil bruin water. Na een tweetal uur gaven we het op en pakten we de bus terug naar de hostel.

Vanaf dan was het wachten geblazen. Niet zo erg, want het was lekker warm weer én we hadden nog eens zwembad in de hostel! We konden enkele afleveringen van “Breaking Bad” bekijken, maakten een heerlijke ouderwetse aardappel-wortelpuree en de wijn is hier ook niet slecht. Kortom, genieten geblazen! ’s Avonds laat stopte dan de taxi voor de deur en stapte een oude bekende uit. Een breed lachend Sander kwam ons tegemoet. Hij is maar liefst twintig uur onderweg geweest en snakte vooral naar een bed. Een grapje hier en daar en de traditionele ‘steek onder de gordel’ kon er gelukkig wel nog van af…


Welkom in Nicaragua!


Een hermetisch afgesloten meer midden in de stad


De bouwvallige kathedraal zonder deuren en vensters...


De oever van het 'Meer van Managua'. Vies, vuil en bruin...


Twee uurtjes wandelen door de stad en onze voeten zagen er proper uit...


An aan het "Monumento Simon Bolivar"

We trokken richting Leon met de lokale Chicken Bus voor een uitgebreid stadsbezoek, een rustige start voor een acclimatiserende Sander. Het temperatuurverschil tussen Snaaskerke en Leon bedraagt een kleine 32 graden, dus zijn favoriete verblijfplaats was de hangmat van de hostel. Konden wij uiteraard mee leven! Leon staat vooral bekend voor zijn vele actieve vulkanen in de omtrek en daar doen we later zeker nog iets mee.


Op weg naar Leon in de Chicken Bus


Nog eens heerlijke bruine Grimbergen! An vroeg en kreeg een Vedettje. Simpele dingen maken je gelukkig, niet? Bedankt Griet en Geert voor de boodschappen!


De beste twee plaatsen opgeëist!

Aan de hand van een uitgestippeld wandelkaartje uit de Lonely Planet trokken we op slentertempo doorheen Leon. Vele kerken en marktjes later ploften we voldaan neer in een bar op het centraal plein waar we Joyelle en Mickey (onze Nederlandse medestudenten van de ‘Advanced Open Water Course’ in Utila) tegen het lijf liepen. We dronken samen enkele lekkere biertjes en deelden onze ervaringen sinds onze split in Honduras.


Een gigantische reus op het centrale plein


Mooi gerestaureerde kathedraal, daterend uit de 17de eeuw.


Mooie kerken bij de vleet


Nog eentje... Naast de kerken heb je ook vele marktjes en fraaie rijhuizen, allen vele honderden jaren oud.


Yes, afsluiten met een "Toña" biertje. Best lekker spul!

Vorige   Blogoverzicht   Volgende