AVONTURENTOCHT IN DE CANYON VAN SOMOTO

22-01-2017 00:00

Net uitgerust van de hikingtrip, vereerden we het natuurpark ‘Monumento Nacional Cañon de Somoto’ met een ééndagsbezoek. We kozen voor de stad Estilí als uitvalsbasis. Het natuurpark met de canyon als leidraad is gelegen op nog geen zes kilometer van de grens met Honduras en heeft een oppervlakte van zo’n 170 hectare. De Coco, de langste rivier van Centraal Amerika, loopt recht doorheen de Canyon. Het oosten van de rivier vormt de natuurlijke grens tussen Honduras en Nicaragua.

De beste manier om de Canyon te verkennen is via een georganiseerde avonturentocht. We waren uiteindelijk met een zevental personen ingeschreven. We werden verplicht om een zwemvest aan te doen en gecombineerd met de (natte) geleende sportschoenen zagen we er allemaal goddelijk uit. De tour startte met een drie kwartier durende wandeltocht, inclusief een minibiologieles over de plaatselijke fauna en flora. De Spaanssprekende gids Olbi deelde enthousiast en in eenvoudig Spaans zijn kennis hieromtrent, waardoor zelfs Sander en ik het begrepen.


Helaas eens geen zonnige dag...


Zware koebeesten op de weg. Zo mak als een lammetje, of gewoon lui...


De start van onze waterpartij...

Nog even genieten van de warmte om daarna via een rots het koude water in te glijden. Wij waren er volledig klaar voor. Het goede weer zag het echter niet zitten en stuurde een heus wolkendek op ons af. Tijdens de vier uur durende tocht werd er gewandeld, gezwommen, geklauterd en gesprongen. We bevonden ons echter het meest in het koude water, maar toch genoten we met volle teugen van de honderd meter hoge steile rotswanden en groene omgeving. Halverwege hadden we de kans om van rotsen te springen op verschillende hoogtekeuzemogelijkheden. Met drie (Dajo, een Duitse jongedame en mezelf) stonden we direct klaar om van de acht meter te springen. Olbi daarentegen sprong zonder enige angst te bespeuren vlotjes van de twintig meter. Respect!


Zachtjes in het koude water, brrr...


Selfietime!


Jaloerse echtgenoot...


Prachtige zichten tijdens het zwemmen!


De rio Coco kronkelt zich een weg richting de Caraïbische Zee.

Aan het einde van de tour begon de zon eindelijk te schijnen en was onze gids zo vriendelijk om ons eerst even te laten opwarmen voordat we via een miniboot terug naar ons beginpunt vaarden. Om de tour goed af te sluiten genoten we van een lekkere maaltijd. Wat anders dan rijst met bonen en kip stond op het menu… Een beetje zon was welkom geweest, maar het was absoluut een zeer mooie ervaring! Een aanrader!

Vorige   Blogoverzicht   Volgende