ALLE DAGEN FEEST IN CUZCO

18-06-2017 00:00

Het tijdelijk eindpunt Cuzco nadert met rasse schreden. Cuzco zal ons uitgangspunt worden voor enkele activiteiten waaronder een bezoek aan de must see in Peru: Macho Picchu. Maar eerst hielden we nog halt in Ayacucho.


Ayacucho

Ayacucho is een tamelijke grote stad in de Peruaanse Andes. Bij ons kennen we de naam van de stad van het kledingsmerk van A.S. Adventure. Ayacucho staat bekend als de stad van de 33 kerken. Onder meer de twee oudste kerken van Zuid-Amerika kan je hier terugvinden. We bleven er echter enkele dagen langer hangen dan gepland, want een minder vriendelijke bacterie maakte zich al voor de derde keer deze reis meester van mijn lijf. Elke drie maanden heb ik er wel eens last van. An kan er precies toch veel beter tegen. Ahja, het hoort bij het reizen. Twee dagen uitzieken en we waren alweer op pad.


Nochtans geparkeerd door een man...


Schoenenpoetser op het centrale plein in Ayacucho.


Zijn werkloze collega aan de overkant had het precies wat lastiger om wakker te blijven...


Nog eens tuktukje, het blijft een leuk vervoersmiddel!


Oeps! Er zijn hier blijkbaar nog steeds enkele fanatieke aanhangers van een welbepaalde periode uit de vorige eeuw...


Catedral op het centrale plein


Het centrale plein


Kerk "La Merced" uit 1540, de op één na oudste van Zuid-Amerika...


...gevolgd door de Kerk van San Cristobal uit 1534, jawel, de oudste!


Tijd voor een lekkere granadilla!


Uitkijkpuntje over Ayacucho met vliegveld!

Met luid tromgeroffel en hier en daar een lelijke panfluit bereikten we na vele busuren eindelijk dé Incastad bij uitstek: Cuzco! In juni is het in Cuzco alle dagen feest met als absoluut hoogtepunt het Inti Raymi-feest op 24 juni. Dat feest stond bij de Inca's bekend als het feest van de Zon waarbij de Zonnegod Wiracocha werd vereerd. We werden op de Plaza de Armas ondergedompeld in de traditionele Peruaanse cultuur met een demonstratie van enkele tientallen verschillende oude dansen waarbij elke deelnemer wel erg kleurrijk uitgedost was. Het was er over de koppen lopen, maar toch heerste er een gezellige sfeer waarbij de lokale bevolking en de vele toeristen haast broederlijk naast elkaar stonden. Foto’s volgen in volgend blogbericht!


Onderweg naar Cuzco

Cuzco is voor mij nostalgie. Ik was er vier jaar geleden al eens met oude bekende Sander en het is leuk om terug herinneringen op te halen. Vele plaatsen en pleinen in de stad komen me nog bekend voor en ook de pizzeria waar we destijds alle dagen langs gingen is amper veranderd. De eigenaar lijkt erg op Odilon Mortier uit ‘De Kotmadam’ en vier jaar later werkt hij er nog steeds. Toen we hem onderstaande foto uit 2013 toonden, moest hij toch eens smakelijk lachen.


Cuzco


Pizzeria "El Molino" in Cuzco in 2013


Pizzeria "El Molino" in Cuzco in 2017

Even daarvoor stond een andere oude bekende plots in de hostel. An haar broer Bram vergezelt ons een dikke week en we heetten hem dan ook van harte welkom! Het doet altijd veel deugd om even samen te kunnen zijn met iemand die we kennen. Het geeft onze reis telkens wat zuurstof. Samen zullen we Cuzco én de Macho Picchu trachten onveilig te maken. Meer daarover in volgende blogberichten!


Welkom Bram!

Vorige   Blogoverzicht   Volgende