Miniblog An Vrijwilligerswerk Afrika

RONDNEUZEN IN KAMPALA OP ZATERDAG EN ZONDAG

07-03-2018 00:00
Tijdens mijn vier weken vrijwilligerswerk in het Lubaga Hospital in Kampala moest ik enkel op weekdagen present zijn. De vrije weekends werden grotendeels ingevuld met het verkennen van de Oegandese hoofdstad. Kampala is de grootste stad van het land en is gelegen op 1.189 m boven...

OP BEZOEK BIJ ENKELE ANDERE VRIJWILLIGERSPROJECTEN IN KAMPALA

03-03-2018 00:00
Vier weken lang heb ik kunnen werken als vrijwilliger in het Lubaga Hospital in de Oegandese hoofdstad Kampala. De organisatie die dit voor mij mogelijk maakte, was het Nederlandse ‘Doingoood’. ‘Doingoood’ zag het levenslicht in 2010 en organiseert naast vrijwilligerswerk ook buitenlandstage,...

THUISKOMEN OP DE SPOED EN EEN ONVERWACHTE UITSTAP NAAR DE MATERNITEIT!

26-02-2018 00:00
Mijn laatste week als verpleegkundige in het Lubaga Hospital in Kampala breng ik door op de meer vertrouwde spoedafdeling. In het Sint-Rembertziekenhuis van Torhout had ik het geluk om op een vernieuwde spoedafdeling te werken, het contrast kan dan ook niet groter zijn.  De spoedafdeling van...

OP OUTREACH MET HET ZIEKENHUISPERSONEEL IN EEN SLOPPENWIJK

20-02-2018 00:00
Na twee weken meevolgen op de Surgical OPD van het Lubaga Hospital in Kampala, is het tijd om eens een ander facet van het ziekenhuiswezen tegen het licht te houden. De volksgezondheidsafdeling van het ziekenhuis is daar een mooi voorbeeld van. Die afdeling is een dienst die zich onder andere...

DE CONFRONTERENDE OEGANDESE MANIER VAN WONDZORGBEHANDELING

16-02-2018 00:00
Mijn eerste twee weken in het Lubaga Hospital te Kampala breng ik door op de afdeling ‘Surgical OutPatient Department’. De patiënten die ik hier tegenkom, verblijven niet voor lange tijd in het ziekenhuis, maar komen op eigen initiatief om zich te laten behandelen. Op deze afdeling worden kleine...

AANGENAME KENNISMAKING MET HET OEGANDESE ZIEKENHUISWEZEN

11-02-2018 00:00
Het was mijn grote wens om ooit eens enkele weken als verpleegkundige mee te draaien in een ziekenhuis ergens in Afrika om op die manier met eigen ogen te kunnen zien hoe het gesteld is met de gezondheidszorg op het zwarte continent. Aangezien ik Engels de voorkeur geef wat betreft de landstaal en...